Caută doar în titlu
Companii

B.Braun, care face o fabrică de perfuzabile lângă Timişoara, a preluat Nefrolab, cu două clinici de dializa in Olt. PwC şi D&B David şi Baias au asistat cumpărătorul în tranzacţie

Germanii de la B. Braun îşi extind prezenţa pe piaţa de dializă din România, odată cu preluarea pachetului majoritar la Nefrolab, societate care deţine două clinici de dializă în judeţul Olt.

Tranzacţia a fost semnată la începutul lunii martie, fiind supusă unor condiţii suspensive,transmit reprezentanţii PwC şi D&B David şi Baias, care au asistat cumpărătorul în tranzacţie. În urma acestei operaţiuni, Braun Industrieholding AG, parte a grupului B.Braun, a cumpărat pachetul majoritar al societăţii Nefrolab, cu posibilitatea de a prelua controlul integral în anul 2021.

Serviciile de asistenţă acordate de PwC şi D&B David şi Baias au inclus analiza de tip due diligence pe palierele financiar, fiscal şi legal, precum şi consultanţă juridică de tip M&A în toate etapele, până la încheierea tranzacţiei.

”Tranzacţia B.Braun - Nefrolab a fost încheiată înainte de izbucnirea pandemiei care a adus incertitudine şi a impus mai multă prudenţă. În ultimele două luni, piaţa de M&A şi-a încetinit evoluţia pentru că investitorii reconsideră oportunităţile care pot genera valoare uitându-se mult mai atent la acele sectoare care s-au dovedit câştigătoare în această criză, iar cel medical este unul dintre ele”, explică Cornelia Bumbăcea, Partener PwC România.

Cele două societăţi vor continua să asiste clientul în toate procedurile care trebuie îndeplinite până la finalizarea tranzacţiei.

”Piaţa serviciilor medicale se află într-un continuu proces de consolidare, iar clinicile specializate, precum cele de dializă, au făcut obiectul mai multor tranzacţii în ultimii ani, fie pentru extinderea pe această nişă, fie pentru creşterea cotei de piaţă. Credem că această tendinţă va continua şi în perioada următoare, interesul fiind pentru centre care utilizează tehnologii şi tratamente inovatoare”, consideră Ruxandra Târlescu, Partener PwC România.

Echipa D&B David şi Baias care a pregătit şi încheiat tranzacţia a fost coordonată de Sorin David, Partener Coordonator, şi formată din Cristina Păduraru, Avocat Senior Coordonator, Mihaela Papandreia, Avocat Colaborator, şi Carmen Creţu, Avocat Colaborator.

Echipa PwC România a fost formată din Cornelia Bumbăcea, Partener, Ruxandra Târlescu, Partener, Andreea Dereli, Tax Director, Alexandra Popa, Tax Senior Manager, Cristina Cristea, Tax Manager, Anca Refca, Advisory Manager, Andreea Donu, Tax Senior Associate, Gabriela Bucura, Tax Senior Consultant, Daniela Moisa, Advisory Senior Associate.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.