Companii

Avrig 35 pluseaza 100 mil. $ pe piata imobiliara din Bucuresti

02.06.2003, 00:00 42

Compania Avrig 35 SA, unul dintre cei mai importanti investitori pe piata imobiliara din Bucuresti, intentioneaza sa investeasca peste 100 de milioane de dolari in acest domeniu, a declarat Alexander Hergan, directorul executiv al firmei.
Avrig 35, companie cu capital olandez, detinuta aproape in totalitate de grupul F&C din Statele Unite, are sase proiecte in pregatire, dintre care trei in sectorul constructiilor de birouri, pentru care planuieste sa inceapa lucrarile pana la sfarsitul anului viitor.
"Vom construi inca doua imobile de birouri care vor constitui un complex cu o suprafata utila de peste 40.000 metri patrati, precum si noul sediu al Ambasadei Canadei la Bucuresti, care va fi amplasat pe bulevardul Kiseleff", a spus Hergan. In plus, compania mai are trei proiecte mai mici, in domeniul constructiilor industriale (depozite si hale).
"In Bucuresti, am cumparat peste 100 de loturi de teren", a spus Hergan, fara a preciza insa zonele in care sunt acestea amplasate.
Avrig 35 a inaugurat la sfarsitul saptamanii trecute lucrarile la cea mai mare cladire de birouri din Bucuresti, Charles de Gaulle Plaza, impreuna cu reprezentantii operatorului de telefonie mobila Mobifon-Connex, cel mai important chirias al imobilului.
Centrul de afaceri, cu o suprafata totala de peste 40.000 de metri patrati, necesita o investitie de 34 milioane de dolari si va fi finalizat in mai putin de un an, potrivit reprezentantului Avrig 35.
Hergan a precizat ca pentru constructia imobilului compania a contractat un credit de 22 milioane de dolari de la HVB Bank, restul de 12 milioane provenind din surse proprii, iar investitia va fi amortizata in 6-7 ani.
Cladirea, care va fi amplasata in piata Charles de Gaulle, va avea o suprafata utila de inchiriat de 22.000 metri patrati de spatii de birouri, dispuse pe 16 etaje, precum si o parcare subterana cu 340 de locuri, realizata pe cinci nivele. Imobilul va dispune de finisaje de lux, sistem centralizat de aer conditionat si servicii de paza. "Connex va ocupa circa 40% din cladire, grupul HVB 25% din spatiu, iar restul va fi inchiriat unei alte banci", a declarat Hergan, care a precizat ca inca nu au fost semante contractele cu cel de-al treilea chirias si a preferat sa nu-l numeasca.
Avrig 35 a mai realizat doua imobile de birouri in Bucuresti, amplasate pe strada Avrig, cu o suprafata totala de aproximativ 13.000 metri patrati, inchiriate tot de Connex.
Imobilul Charles de Gaulle Plaza este dezvoltat de Avrig 35, insa, dupa finalizare, va fi administrat de o societate, in care actionari vor fi, fiecare cu 50%, compania de investitii CA Immo si grupul olandez F&C International, principalul actionar al Avrig 35.
CA Immo este divizia imobiliara a grupului austriac Creditanstalt si activeaza pe pietele din Europa Centrala si de Est. Recent, CA Immo a achizitionat centrul de afaceri Opera Center intr-o tranzactie in valoare de circa 29 milioane de dolari, potrivit lui Wolfhard Fromwald, membru in conducerea companiei. Dupa finalizarea Charles de Gaulle, valoarea investitiilor CA Immo in Romania se va ridica la aproximativ 50 de milioane de dolari.
Alexander Hergan a spus insa ca nu intentioneaza sa vanda restul de 50% din imobil. "Noi jucam doua roluri in aceasta afacere. Pe de-o parte, suntem in rolul developerului care construieste un imobil, il inchiriaza si apoi incearca sa-l vanda, dar, pe de alta parte, suntem si investitori pe termen lung, care incaseaza venituri din chirii", a conchis directorul Avrig 35.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO