Companii

Avon spune că deţine o cotă de 20% pe piaţa cosmeticelor

Autor: Cristina Stoian

08.09.2010, 23:46 375

Avon, cea mai mare companie de vânzări directe de cosmetice, aajuns după 13 ani de prezenţă la nivel local, la o cotă de piaţă de20%, cu afaceri de 113 milioane de euro (474,7 mil. lei) anultrecut, nivel asemănător calculat în euro cu cel din 2008."Începând cu anul 2000, compania a înregistrat o creştere medie dela an la an de 20% a cifrei de afaceri (calculat în lei - n. red.),profitul ajungând anul trecut la 17 milioane de euro (71,8 mil.lei)", a declarat Răzvan Diraţian, director comercial al AvonRomânia şi Moldova.

Aproape 40% din încasările anuale ale companiei sunt generate demediul rural, potrivit informaţiilor Avon, un motor de creştereimportant pentru jucătorii care reuşesc să ajungă la consumatoriicare locuiesc la sat. Mediul rural are de altfel un potenţialuriaş, mai ales că retailerii tradiţionali nu au posobilitatea deexpansiune şi de penetrare a acestei zone. O altă strategie care adus la creşterea veniturilor Avon a fost trecerea businessului 100%pe online şi crearea posibilităţii de a comanda produsele peinternet sau prin sms.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO