Companii

Avocaţii de la Filip & Company au asistat Ministerul Finanţelor Publice în emisiunea de euroobligaţiuni în valoare de 3,3 miliarde de euro

Avocaţii de la Filip & Company au asistat Ministerul...

Autor: Roxana Rosu

27.05.2020, 10:23 244

Casa de avocatură Filip & Company a acordat asistenţă Ministerului Finanţelor Publice, alături de casa de avocatură Linklaters, într-o emisiune de euroobligaţiuni în două tranşe care a atras de pe pieţele internaţionale 3,3 miliarde de euro.

 Prima tranşă, în valoare de 1,3 miliarde de euro din eurobonduri, devine scadentă în 2026 şi are o dobândă de 2,750%, în timp ce cea de-a doua tranşă, în valoare de 2 miliarde de euro, devine scadentă în 2030 şi are o dobândă de 3,624%.

„Finanţarea economiei este marea provocare a acestui an. Efectele pandemiei se văd în economie şi în societate, iar statul trebuie să acceseze fonduri externe pentru a putea susţine programele de suport sau relansare. În această perioadă dificilă, România a reuşit o finanţare în termeni buni prin comparaţie cu ţările din aceeaşi categorie investiţională pe baza unui interes relativ ridicat al investitorilor şi într-un calendar extrem de comprimat. Ne bucurăm că am putut şi noi ajuta şi sperăm ca următoarea finanţare să se întâmple în pieţe mai calme”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat Ministerul Finanţelor Publice în acest proiect a fost compusă în principal din Alexandru Bîrsan (partener), Monica Stătescu (counsel) şi Andreea Bănică (associate).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO