Companii

Avocaţii de la Clifford Chance Badea i-au asistat pe nemţii de la Rewe/DerTour în achiziţia diviziei de agenţii de turism a Eurolines România

Avocaţii de la Clifford Chance Badea i-au asistat pe...

Autor: Ziarul Financiar

19.07.2019, 18:04 510

Firma de avocatură Clifford Chance Badea a acordat asistenţă gigantului german Rewe- cu activităţi în industria de retail şi turism- care deţine DerTour, în procesul de achiziţie a diviziei de agenţii de turism a grupului Eurolines România.

Vânzătorul este omul de afaceri Dragoş Anastasiu care deţine mai multe afaceri în industria de profil, de la hoteluri la companii de transport cu autobuzul.

Echipa multidisciplinară de proiect a fost formată din Nadia Badea, partener, Loredana Ralea (lead counsel), avocaţii seniori Ecaterina Burlacu (pe aspecte de M&A) şi Diana Crângaşu (pe aspecte de dreptul concurenţei) şi Maria Ciulică, avocat.

„Am avut satisfacţia de această dată să asistăm un lider al industriei de turism din Europa în achiziţia uneia dintre cele mai mari agenţii de turism autohtone. Industria de turism este pe cât de interesantă, pe atât de complexă, de aceea tranzacţia a necesitat, pe lângă consultanţă legată de pregătirea şi negocierea documentelor, şi analiza unor aspecte specifice de reglementare, în particular aspecte de dreptul concurenţei şi protecţia datelor. În acest context, efortul echipei noastre multidisciplinare, precum şi colaborarea excelentă cu colegii Clifford Chance din Germania au fost esenţiale pentru finalizarea cu succes a tranzacţiei”, spune Loredana Ralea, lead counsel.

Biroul din România al casei de avocatură globale a asistat grupul german pe tot parcursul tranzacţiei, începând cu structurarea şi procesul de due diligence, asistenţă legată de aspecte de reglementare, redactarea, negocierea şi semnarea documentaţiei aferente, precum şi notificarea tranzacţiei la autorităţile de concurenţă. Tranzacţia a implicat analiza unor aspecte de concurenţă în legătură cu mai multe jurisdicţii, ceea ce a necesitat coordonarea cu avocaţii de specialitate din alte birouri Clifford Chance.

Această mutare marchează prima iniţiativă serioasă a unui grup străin pe piaţa agenţiilor de turism din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO