Companii

Avocaţi PeliFilip: Credem că vom vedea o nouă tranzacţie de peste 500 mil. € în 2017. Perspectivele economice sunt bune

Avocaţi PeliFilip: Credem că vom vedea o nouă...

Autor: Cristina Roşca

23.12.2016, 00:07 419

Evoluţia macroeconomică bună şi condiţiile favorabile de creditare fac ca piaţa locală de fuziuni şi achiziţii să treacă printr-un moment foarte bun, iar în următorii ani nu sunt prevăzute schimbări semnificative, sunt de părere Alexandru Bîrsan şi Alina Stancu, parteneri în cadrul casei de avocatură PeliFilip.

"Cred că este un moment excelent pentru un exit ţinand cont de parcursul bun al economiei în ultimii ani şi de perspectiva favorabilă pentru următorii 2-3 ani", explică Alexandru Barsan. El mai spune că dacă un cumpărător crede în businessul pe care îl ia, atunci vanzătorul poate negocia şi pe EBITDA din anul următor.

Avocatul adaugă că spre deosebire de sectorul litigiilor unde un an decurge cursiv, fără mari diferenţe de la o perioadă la alta, în cazul fuziunilor şi achiziţiilor există diferenţe semnificative de la o perioadă la alta. "Este un domeniu cu o activitate sinusoidală, unde este greu de comparat un an cu altul. Există mişcări care îşi urmează cursul dintr-un an în altul." Anul acesta spre exemplu, a doua perioadă a fost mult mai intensă pentru piaţa de fuziuni şi achiziţii, cu vanzarea Profi pentru 533 mil. euro sau cu vanzarea unei participaţii minoritare (30%) a E.ON către Allianz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO