Companii

Aviva a încasat 6 milioane de euro prin vânzarea operaţiunilor din România către MetLife

Aviva a încasat 6 milioane de euro prin vânzarea...

Autor: Vlad Popescu

06.03.2014, 13:20 272

Aviva a înregistrat un profit de 1 milion de lire sterline în urma vânzării operaţiunilor din România către MetLife, având în vedere valoarea de 4 milioane de lire a activelor nete care au făcut obiectul tranzacţiei, potrivit raportului anual al grupului britanic.

Aviva a anunţat, în august 2012, că a finalizat vânzarea operaţiunilor de asigurări de viaţă din România, Ungaria şi Cehia către subsidiarele locale ale gigantului american MetLife, reprezentat în România de Alico.

În România, prin preluarea Aviva Asigurări de Viaţă, MetLife a preluat şi controlul societăţilor Aviva Pensii şi Aviva Consulting&Training.

Fuziunea fondurilor de pensii private obligatorii Pensia Viva şi Alico, administrate de Aviva Pensii, respectiv Alico Pensii, s-a încheiat în luna aprilie a anului trecut.

La 31 octombrie 2013, fondul de pensii private obligatorii (Pilonul II) Alico avea active de 1,84 miliarde lei şi 840.000 de participanţi

Aviva Pensii este prezentă şi pe segmentul pensiilor facultative (Pilonul III), cu fondul Pensia Mea, care avea 10.273 de clienţi şi active de 33,8 milioane de lei la 31 octombrie, potrivit datelor Autoriăţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO