Companii

Autoritatea de Concurenţă analizează tranzacţia Premier Energy - Forte Gaz GN

Autoritatea de Concurenţă analizează tranzacţia...

Autor: Mona Scarisoreanu

13.07.2017, 13:01 657

Operaţiunea de concentrare constă în achiziţionarea de către Premier Energy SRL a tuturor părţilor sociale ale Forte Gaz GN SRL de la asociaţii actuali, respectiv Trade Invest Capital SRL şi domnul Mihai Ionut Vilt, se arată într-un comunicat al Autorităţii de Concurenţă.

Premier Energy a fost înfiinţată în anul 2007, sub numele de Petrom Distribuţie Gaze SRL, la acea data fiind controlată de OMV Petrom SA. În anul 2013, Ligatne Limited, Cipru, a preluat controlul acestei societăţii de la OMV Petrom SA, prin semnarea unui Acord de cesiune a părţilorsociale. Grupul de societăţi căruia în aparţine Premier Energy este activ pe pieţele furnizării şi distribuţiei de gaze naturale.

Forte Gaz GN SRL este o societate activă pe piaţa furnizării de gaze naturale.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, republicată, operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO