Companii

Automatica trece pe profit

13.09.2004, 00:00 32

Producatorul de echipamente industriale pentru distributie si comanda electrica Automatica Bucuresti a raportat un profit de 0,48 mil. euro pe primul semestru, fata de pierderea de 0,47 mil. euro de anul trecut.
Automatica a avut o cifra de afaceri de 2,6 mil. euro la sase luni, de doua ori mai mare fata de anul precedent.
Veniturile din exploatare au cunoscut o crestere de la 1,5 milioane euro, in perioada ianuarie-iulie 2003, la 3,3 milioane euro in aceeasi perioada din 2004.
In anul 2004, activitatea de baza a Automatica a cuprins proiectarea, fabricarea si comercializarea produselor pentru industria electrotehnica si electronica. ''Aceste produse sunt destinate pentru un anumit segment de piata, vizand zona de investitii a agentilor economici.'', se arata in raportul intocmit de societate.
Automatica a furnizat echipamente pentru obiective din domeniul energeticii nucleare, cum ar fi echipamentele electrice din camera de comanda a Reactorului 1 al Centralei Nuclearelectrice Cernavoda, dar si in alte domenii ca siderurgie, chimie, transporturi si industrie alimentara. Printre clientii externi ai Automatica, se numara Germania, Egipt, Cuba sau China.
Compania Automatica s-a infiintat in 1960, iar in 2002 devine partener de tehnologie Siemens, prin preluarea licentei de fabricatie pentru tablourile electrice multifunctionale.
Automatica are un capital social de 17,48 miliarde lei, impartit in actiuni cu valoarea nominala de 1.000 de lei. Ultimul pret al actiunilor pe piata Rasdaq a fost de 4.800 lei, cotatie la care capitalizarea bursiera a companiei este de 2,05 milioane euro.
Actionarul majoritar al Automatica este societatea Euroform Millenium S.R.L., care detine 64,43% din actiuni. Un actionar semnificativ este Ion Maticiuc, detinatorul grupului de firme Chematex, cu 10,14% din actiunile Automatica, conform datelor publicate de Rasdaq.
Productia de echipamente electrice si pentru automatizari au avut anul trecut o pondere de 85% in cifra de afaceri a companiei.
alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO