Companii

Autoliv a cumpărat o fabrică la Sfântu Gheorghe. Vânzătorul a fost proprietarul unei fabrici de textile

Autor: Laurentiu Cotu

01.02.2012, 17:17 1619

Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, care face parte din grupul suedez Autoliv cu vânzări globale de circa 7,2 mld. dolari în 2010 şi 43.000 de angajaţi, a anunţat că-şi extinde activitatea pe piaţa locală, odată cu achiziţionarea unei facilităţi de producţie în localitatea Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna.

Noua locaţie a companiei cuprinde 37.000 mp de teren, din care 12.000 mp construiţi şi a fost achiziţionată de la producătorul de pantaloni, LRO din Sfântu Gheorghe, companie controlată de omul de afaceri Keresztes Zoltán. În urma acestei tranzacţii, Autoliv va creşte portofoliul de produse din România, urmând să fabrice în Sfântu Gheorghe volane, pe care le va vinde marilor producători auto din Europa Centrală şi de Est.

''Noua unitate din Sfântu Gheorghe va începe să producă din a doua jumătate a acestui an, astfel că vor fi create peste 600 de noi locuri de muncă. În acest proiect'', a declarat pentru pentru ZF Transilvania Ionel Fierbinţeanu, managing director Autoliv România, fară a oferi mai multe informaţii despre valoarea tranzacţiei.

Pe piaţa locală, Autoliv este prezent din anul 1997 şi are în prezent 3.500 de angajaţi, în cele 3 locaţii din ţară (Braşov, Lugoj şi Timişoara). În România, Autoliv produce centuri de siguranţă, chingă pentru centuri de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag-uri, module de airbag, arcuri (componente ale centurilor) şi perne pentru airbag-uri. În România, suedezii mai deţin şi două centre de dezvoltare, unul la Braşov şi unul la Timişoara, unde se testează centuri de siguranţă şi sisteme electronice de siguranţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO