Companii

Austriecii de la PORR: Sectorul privat a amorţit puţin în pandemie, de aceea ne orientăm către zona publică

Austriecii de la PORR: Sectorul privat a amorţit puţin...

Autor: Alina-Elena Vasiliu, Ramona Cornea

13.07.2021, 07:10 191

Constructorul austriac PORR, unul dintre cei mari constructori prezenţi pe piaţa locală, şi-a intensificat activitatea din România pe parcursul anului 2020, ceea ce a dus la o creştere importantă a numărului de angajaţi. Pe plan local, PORR a ajuns anul trecut să numere 886 de an­ga­jaţi, aproape dublu faţă de 2019, când avea 468.

„Momentan, avem peste 700 de colegi pe toate şantierele şi încă circa 200 în birourile noastre din toată ţara. Din aceşti mai mult de 900, circa 55% sunt blue collar, iar restul sunt white collar“, spunea recent Ana-Maria Cojocaru, CFO la PORR Construct, la video­conferinţa ZF Cei mai mari jucători din economie.

România este una dintre ţările-cheie din portofoliul PORR, alături de Austria, Germania, Elveţia, Polonia, Cehia şi Slovacia.

Austriecii lucrează în România în proporţie de 99% la proiecte publice - infrastructură, lucrările private reprezentând doar o mică parte din portofoliul companiei.

„În zona privată avem şantiere care sunt aproape de sfârşit sau deja finalizate. Sectorul privat a amorţit puţin în pandemie şi, momentan, încă nu s-a dezmorţit, motiv pentru care orientarea noastră este îndreptată către zona publică“, a mai spus Ana Maria Cojocaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO