Companii

Austrian Airlines a scos zborul matinal spre Viena din lipsa cererii

Foto: Samuel Kubani

Austrian Airlines a scos zborul matinal spre Viena din lipsa cererii

Autor: Razvan Voican

30.05.2011, 23:33 738

Compania aeriană Austrian Airlines a renunţat la cursa Bucureşti- Viena cu plecare la ora 5:20 pe care o introdusese în orarul dezbor la începutul lui 2010, din cauză că nu s-a dovedit rentabilă,afirmă surse de pe piaţă. Zborul de întoarcere avea plecarea dinViena la 23:10, combinaţia celor două permiţându-le îndeosebioamenilor de business petrecerea unei zile întregi în capitalaaustriacă.

De asemenea, oferea mai multe posibilităţi de zboruri deconexiune prin Viena, însă cu toate acestea cererea s-a doveditinsuficientă. Austria ajunsese astfel la şase zboruri Bucureşti -Viena (inclusiv cele două operate în parteneriat cu Tarom).

În această vară, compania operează cinci zboruri în zilelelucrătoare şi duminica, respectiv numai două sâmbăta, când traficulscade mult. Austrian şi Tarom resimt presiunea concurenţilor de laFly Niki, care reclamă o cotă de piaţă de 30% pe ruta Bucureşti -Viena, ajungând la trei zboruri pe zi în cursul săptămânii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO