Companii

Atrium Center Arad, inchiriat 50% de la inceperea lucrarilor

27.03.2008, 17:02 19

Compania de dezvoltare imobiliara Atrium Center, implicata in realizarea a patru centre comerciale in Romania, a inceput lucrarile de constructie la primul dintre aceste proiecte - Atrium Center Arad, care este deja inchiriat in proportie de 50%, au anuntat reprezentatii companiei.
Printre chiriasii viitorului mall se numara lantul de supermarketuri Billa si retaileri precum Sephora, Marks & Spencer, Bigotti, Adidas sau Steilmann. Procesul de inchiriere a inceput in urma cu zece luni, iar mallul urmeaza a fi livrat in toamna anului 2009.
"Unii dintre acesti retaileri ne vor insoti in toate cele patru proiecte pe care le vom dezvolta in Romania. Urmatorul proiect va fi inceput la Cluj, iar proiectele de la Satu Mare si Baia Mare vor fi incepute la sfarsitul acestui an sau inceputul anului viitor", a declarat Adina Calinescu, country manager al companiei Atrium Center. Agentul exclusiv de inchiriere al proiectului Atrium Center Arad este compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox, in timp ce project managerul este firma EC Harris. Reprezentantul Atrium Center a adaugat ca firma se afla in negocieri avansate pentru achizitionarea altor patru loturi de teren in orase cu peste 100.000 de locuitori.
Atrium Center Arad implica o investitie de 72 de milioane de euro si va avea o suprafata inchiriabila de 30.000 de metri patrati. Proiectul este finantat si printr-un credit obtinut de la bancile MKB Ungaria si MKB Romexterra.
Antreprenorul general al proiectului este firma de constructii maghiara Arcadom, care a construit si mallul Polus Center Cluj si a inceput lucrarile si la proiectul Polus Center Constanta.
Aradul este unul dintre cele mai aglomerate orase din Romania in ceea ce priveste proiectele comerciale anuntate, in orasul din vestul tarii aflandu-se in diferite stadii de dezvoltare mai mult de cinci astfel de investitii. Printre dezvoltatorii care au anuntat proiecte in Arad se numara israelienii de la GTC si Africa Israel, precum si compania Red Management Capital. Acest fapt se datoreaza si cresterii economice sustinute a acestui oras de 10%, respectiv 14% anul trecut, potrivit primarului localitatii Gheorghe Falca. In plus, acesta a anuntat ca in Arad sunt in stadii incipiente de dezvoltare si doua proiecte rezidentiale formate din aproape 4.000 de apartamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO