Companii

Athénée Palace Hilton din Capitală, cel mai bun hotel din România la World Travel Awards

Athénée Palace Hilton din Capitală, cel mai bun hotel...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

02.10.2017, 14:05 389

Hotelul de cinci stele Athénée Palace Hilton a primit distincţia Romania’s Leading Hotel şi premiul Romania’s Business Leading Hotel în cadrul celei de-a 24 ediţii a  World Travel Awards Europe, eveniment în cadrul căruia se premiază cele mai bune businessuri din industria de turism.

 În cadrul ceremoniei de decernare a premiilor care s-a desfăşurat la Sankt Petersburg, Rusia, pe 30 septembrie, în portofoliul Athénée Palace Hilton au ajuns două dintre cele 17 premii câştigate de hotelurile Hilton din Europa.

Athénée Palace Hilton este principalul hotel al grupului ANA Hotels din Capitală şi are 272 de camere şi apartamente, 13 săli de conferinţă, un club de sănătate şi fitness, şi condiţii două restaurante, terasă şi bar.

ANA Hotels, companie controlată de familia Copos, deţine un portofoliu de şase hoteluri şi anume Athénée Palace Hilton şi Crowne Plaza, ambele situate în Bucureşti, hotelul Europa şi Ana Aslan Health Spa din Eforie, hotelul Sport şi Sport Welness Spa, hotelul Bradul din Poiana Braşov şi Ana Teleferic.

Compania a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de circa 142 milioane de lei ( 31 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de 2015, şi a avut un număr mediu de 591 angajaţi.

George Copos a intrat în domeniul hotelier în urmă cu 20 de ani, când a cumpărat hotelurile Sport, Poiana şi Bradul din Poiana Braşov şi fostul hotel Flora, actualul Crowne Plaza din Bucureşti. Omul de afaceri a cumpărat ulterior clădirea în care funcţionează hotelul Athénée Palace Hilton.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO