Companii

Atentatele reduc si mai mult interesul pentru Turcia

24.11.2003, 00:00 18

Atentatele teroriste de saptamana trecuta din Istanbul ar putea accelera declinul Turciei in topul preferintelor turistilor romani, care se manifesta deja de la inceputul acestui an, apreciaza reprezentantii agentiilor de turism din Romania.
"Cu atentate sau fara, Turcia scade oricum in preferintele romanilor. Anul viitor, ma astept ca numarul romanilor care vor solicita Turcia sa fie mult mai mic decat anul acesta", spune Ion Antonescu, presedintele agentiei Marshal Turism.
Impactul atentatelor teroriste de saptamana trecuta va fi relativ redus pentru ca oricum sunt foarte putini romani care-si petrec sarbatorile de iarna in Turcia, apreciaza reprezentantii agentiilor de turism.
"Daca vor mai avea loc astfel de atentate la vara, in plin sezon, efectul va fi dramatic", spune Antonescu.
Si alte agentii de turism din Romania resimt o scadere a cererii pentru Turcia.
"Istanbulul va fi afectat cu siguranta pe termen scurt, insa destinatiile de vara, nu cred. Oricum, cererea pentru Turcia scade si din alte motive", spune Selciuc Suliman, directorul general al agentiei de turism Ali Baba Tours, specializata pe excursii in Turcia.
Agentia Ali Baba Tours a avut anul acesta circa 10.000 de clienti pe destinatia Turcia, in scadere cu pana la 10% fata de 2002.
Excursiile cu destinatia Turcia reprezinta in jur de 90% din afacerea agentiei Ali Baba Tours.
Si pentru agentia Happy Tours, numarul turistilor care au plecat anul acesta in Turcia a fost mai mic decat anul trecut. "In sezonul de vara am avut circa 1.000 de turisti pe Turcia, mai putini decat anul trecut", spune Nicolae Demetriade, presedintele agentiei.
Reprezentantii agentiilor de turism sunt de parere ca Turcia nu va deveni mai ieftina dupa aceste atentate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO