Companii

Aşteptata independenţă de gazul rusesc întârzie: într-un an numai 2% din consum a venit prin conducta Arad-Szeged

Aşteptata independenţă de gazul rusesc întârzie: într-un an numai 2% din consum a venit prin conducta Arad-Szeged

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Petrescu

14.12.2011, 13:02 459

De un an de zile România are posibilitatea de a aduce gaze şi din alte surse, în afara Rusiei, dar cu toate acestea prin conducta Arad-Szeged, care leaga sistemul naţional de cel al Ungariei şi deci cu Vestul Europei, au intrat numai 0,27 miliarde de metri cubi, cantitate care reprezintă numai 2% din consumul înregistrat în perioada octombrie 2010-septembrie 2011.

"De la punerea în funcţiune şi până în prezent s-au adus prin conducta Arad-Szeged 0,27 de miliarde de metri cubi", a declarat Elisabeta Ghidiu, director al direcţiei de strategie şi management corporativ din cadrul Transgaz.

Laînceputul lunii octombrie, anul trecut, a fost inaugurată conducta Arad-Szeged, cu o lungime de 109 de kilometri, care-i dă şansa României de a aduce prin Ungaria gaze şi din alte surse în afară de Rusia. Investiţia a fost de circa 70 de milioane de euro, conducta având o capacitate de 1,75 miliarde de metri cubi care poate ajunge până la 4,4 miliarde de metri cubi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO