Companii

Arendaşii iau toate terenurile agricole tranzacţionate în Olt

Autor: Gabriel Razi

18.03.2015, 07:18 1958

Arendaşii, persoanele fizice sau juridice care exploatează terenurile agricole ale micilor proprietari din mediul rural, au cumpărat în primele două luni ale acestui an 99% din terenurile tranzacţionate în judeţul Olt. Arendaşii din Olt au luat în acest interval 82 de hectare de teren arabil la un preţ mediu de 1.700 euro/hec­tar, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor Direcţiei Agricole.

Valoarea totală a înţelegerilor semnate între arendaşi şi mici proprietari se ridică la aproape 150.000 euro, sumă agregată din valoarea cumulată a mai mult de 100 de loturi de teren.

Situaţia tranzacţiilor cu teren arabil din judeţul Olt arată o piaţă funciară rudimentară cu un grad redus de integrare a suprafeţelor sub umbrela companiilor.

Cel mai activ cumpărator în primele două luni ale anului a fost bucureşteanul Andrei Sfârâială, care a luat 12,7 hectare de teren arabil de la mai multe persoane fizice din localitatea Fălcoiu, la 17 kilometri nord de Caracal şi în apropierea râului Olt. Omul de afaceri a plătit în medie 1.100 euro pentru fiecare hectar achiziţionat în loturi fragmentate chiar şi mai mici de un hectar sau de numai câteva hectare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO