Companii

Arctic a suspendat producţia de maşini de spălat la Ulmi din lipsă de comenzi. "Fabrica Arctic de la Ulmi îşi va relua producţia pe 23 martie 2020". Fabrica de frigidere din Găeşti funcţionează încă cu măsuri suplimentare de protecţie a celor 4.000 de salariaţi

Arctic a suspendat producţia de maşini de spălat la...

Autor: Cristina Roşca, Liviu Popescu

18.03.2020, 10:57 1433

Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, a suspendat producţia de la fabrica din Ulmi, judeţul Dâmbvoviţa din lipsă de comenzi. Aici turcii produceau maşini de spălat şi aveau circa 500 de salariaţi, conform celor mai recente date ZF. Fabrica mergea, din datele existente la jumătate din capacitatea maximă, fiind abia în primul an de funcţionare. La capacitate maximă ea trebuia să ajungă la 2,2 milioane de maşini de spălat şi la mai mulţi salariaţi.

"Compania Arctic urmăreşte îndeaproape evoluţiile legate de efectele epidemiei de Coronavirus (COVID-19). Având în vedere schimbarea situaţiei, variabilitatea cererii şi nivelul actual al stocurilor, compania a luat decizia de a înceta producţia la fabrica de maşini de spălat de la Ulmi în perioada 16-20 martie 2020. Angajaţii vor beneficia de concediu plătit în această perioadă. Fabrica Arctic de la Ulmi îşi va relua producţia pe 23 martie 2020", spun oficialii companiei.

Fabrica de la Găeşti, unde lucrează circa 4.000 de oameni şi unde se produc frigidere şi congelatoare, este încă funcţională deşi au fost luate măsuri suplimentare de precauţie precum echipamente şi scannere de temperatură, mai spun sursele ZF.

Producătorul de electrocasnice Arctic, controlat de turcii de la Arcelik, a demarat în vara lui 2019 producţia la fabrica de maşini de spălat de la Ulmi, din judeţul Dâmboviţa, un proiect de peste 100 mil. euro, din care o treime este ajutor de stat.

Nouă investiţie urma să susţină creşterea businessului Arctic pe piaţa locală până spre valoarea de 1 mld. euro, conform estimărilor ZF. Această estimare ia în calcul valoarea actuală a cifrei de afaceri a Arctic din 2018 de jumătate de miliard de euro şi producţia de la Găeşti de circa 2,9 milioane de aparate frigorifice. Mai mult, estimarea se referă la momentul în care ambele fabricii vor merge cu motoarele turate la maxim.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO