Companii

Arctic numeşte un nou executiv turc la conducerea operaţiunilor de 400 de milioane de euro

Nihat Bayiz noul şef al Arctic

Nihat Bayiz noul şef al Arctic

Autor: Cristina Roşca

28.09.2016, 00:07 920
Operaţiunile locale ale produ­că­to­rului şi retailerului de electro­casnice Arctic, cu afaceri anuale de 400 de mi­lioane de euro, au fost preluate la înce­pu­tul acestei luni de executivul turc Nihat Bayiz. El înlocuieşte un conaţio­nal de-al său, Hasan Ali Yardimci, care a deţinut poziţia pentru doi ani, înainte de a deveni preşedintele Beko în Statele Unite.

Grupul turc Arcelik, proprietarul Arctic, l-a numit pe exe­cutivul Nihat Bayiz la con­ducerea opera­ţiu­nilor lo­cale într-un mo­ment în care com­pania lan­sează un proiect de investiţii de pes­te 100 mil. euro în România, proiect ce ar putea transfor­ma piaţa locală în centru de export.

Noul şef al Arctic lucrează de 22 de ani în cadrul grupului turc Arcelik, pe­rioa­dă în care a deţinut diferite funcţii de conducere în cercetare şi dezvoltare, ma­nagement de produs, dar şi în cadrul unor fabrici din Grup. Înainte de a veni la Bucureşti el a fost în ultimii patru ani pro­duct management director pentru gru­pul Arcelik, gestionând lansarea pe piaţă a unor game diverse de produse şi tehnologii, care au susţinut creşterea la nivel global a grupului Arcelik. Bayiz, care deţine o diplomă în Inginerie Me­ca­nică de la Universitatea Tehnică Mid­dle East, şi-a construit întreaga carieră în cadrul Arcelik.

Arctic este cel mai mare jucător de pe piaţa locală de electrocasnice, cu afaceri anuale de 400 mil. euro. Com­pa­nia are pe piaţa locală atât opera­ţiuni de retail, cât şi de producţie la Găeşti, în judeţul Dâmboviţa, unde reali­zează frigidere şi congelatoare.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO