Companii

Arcom intra pe piata de borduri si pavele

30.03.2004, 00:00 44



Compania de constructii Arcom SA Bucuresti a intrat pe piata de pavele si borduri din beton a Capitalei prin formarea unei societati mixte alaturi de o alta companie de constructii - Omnico SRL. Arcom, care detine 50% din actiunile noii societati - Arcomnico, isi extinde astfel operatiunile pe piata materialelor de constructii practicand aceeasi strategie a asocierii.



Arcom a format pana acum mai multe societati mixte, printre care se numara cele constituite impreuna cu grupul francez Lafarge (pe piata de gips carton), companiile germane Gealan (pentru producerea de tamplarie din PVC) si Zublin (constructii).



"Am intrat in aceasta asociere pentru ca nu eram prezenti in domeniul producerii de pavele si borduri, acesta fiind principalul argument pentru Arcom. Prin aceste asocieri, Arcom isi gospodareste resursele, fiind actionar in companii unde se inregistreaza o productivitate mare", au spus pentru ZF surse din cadrul companiei Arcom.



Arcomnico dispune de o fabrica de pavele si borduri, cu o productie anuala de circa 25 - 30 mld. lei, printre clientii acesteia numarandu-se compania germana Strabag.



Arcom SA, care face parte din holdingul de companii Arcom, a realizat in 2003 venituri totale de 24,5 mil. euro si un profit brut de 2 mil. euro, potrivit datelor preliminare. adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO