Companii

Arabii îşi hrănesc caii de curse cu orz românesc

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Gabriel Razi

15.01.2015, 00:07 1993

Arabia Saudită, Iordania şi Kuweit au achi­ziţionat 43% din recolta românească de orz a anu­lui tre­cut într-un in­ter­val de patru luni (iulie-oc­tombrie) pentru a-şi asigura materie pri­mă pen­tru her­ghe­liile de cai de rasă şi de curse, dar şi alte seg­mente din zootehnie.

Afacerea a cumulat 784.000 de tone şi a trimis 129 mil. euro în con­turile comercianţilor prezenţi lo­cal, care au distribuit mai departe cea mai mare parte a încasărilor către fer­mieri.

„Orzul este cea mai importantă componentă în hrana cailor. Nutriţia se face printr-o reţetă ce combină orzul şi ovăzul, printre altele, dar orzul are şi o proporţie de 85%. Arabii vin şi cumpără ieftin de la noi şi apoi procesează orzul ca furaje pentru animale“, spune crescătoarea de cai Ana-Maria Duguleac, reprezentanta Academiei Ecvestre Mogoşoaia.

Economii precum Arabia Saudită, Iordania sau Kuweit au herghelii reduse de cai, dar investesc zeci de milioane de dolari anual în creşterea cailor de rasă şi a celor folosiţi în competiţii sportive, acest hobby fiind considerat un element de prestigiu în această regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO