Companii

Arabii de la Al-Dahra se uită să preia ferma Agroindaf Afumaţi, furnizorul de lapte al Danone

Claudiu Daviţoiu, proprie­ta­rul Agroindaf

Claudiu Daviţoiu, proprie­ta­rul Agroindaf

Autor: Cristina Roşca

05.12.2018, 00:07 1539

Gigantul Al-Dahra din Abu Dhabi, care a preluat re­cent Agricost - cea mai mare fermă de cereale din Europa - într-o tranzacţie de circa 200 de milioane de euro, se uită acum către o nouă companie din România. Arabii de la Al-Dahra se uită acum să preia ferma Agroindaf Afumaţi, judeţul Ilfov, furnizorul de lapte al gigantului francez Danone, spun sursele ZF.

De altfel, arabii au declarat după preluarea Agricost că au alte 500 mil. dolari pentru achiziţii în România. Ei spu­neau că se orientează către piaţa locală datorită ieşirii Ro­mâniei la Marea Neagră şi accesului pe fluviul Du­nărea, puncte strategice pentru exportul de produse agri­cole, dar şi pentru că România este o importantă putere agricolă. 

Contactaţi de ZF, oficialii Al-Dahra nu au răspuns până la închiderea ediţiei la această solicitare. Proprie­ta­rul Agroindaf, antreprenorul român Claudiu Daviţoiu, nu a putut fi contactat.

Agroindaf Afumaţi cultivă cereale pe o suprafaţă de 1.000 de hectare, în principal pentru producţia de furaje, deţine un efectiv total de 1.100 de bovine, din care 350 de vaci la muls, precum şi o livadă de măr, prun, cireş şi cais, cu o suprafaţă totală de 20 de hectare, arată cele mai recente date ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO