Companii

Apulum Alba, investiţie de 113 milioane de lei într-o nouă secţie de producţie. „Avem foarte multe comenzi.“

Apulum Alba, investiţie de 113 milioane de lei într-o...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

18.07.2016, 00:07 2104

Producătorul de articole din porţelan Apulum, controlat de investitori italieni, va investi 113 milioane de lei fără TVA ( peste 25 de milioane de euro) într-o nouă secţie de producţie în fabrica pe care o deţine la Alba Iulia, proiectul urmând să fie demarat anul viitor.

„Am luat decizia de a investi într-o nouă secţie pentru că avem foarte multe comenzi şi suntem obligaţi să facem această investiţie. Va fi o secţie complet automatizată şi vom angaja peste 140 de oameni. Investiţia va fi demarată anul viitor şi tot atunci va fi funcţională“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Voican, directorul executiv al produ­cătorului, care are în prezent în jur de 1.400 de angajaţi.

Investiţia aprobată de acţionarii companiei vine după ce anul trecut Apulum a pus în funcţiune cel de-al cincilea cuptor de ardere rapidă a porţelanului, care a crescut producţia fabricii din Alba Iulia la aproximativ 14.000 de tone de porţelan anual.

Ioan Voican estima anterior că fabrica va produce în acest an peste 50 de milioane de obiecte din porţelan. Compania anunţa pentru acest an o nouă investiţie, de peste 5,7 milioane de euro, într-o nouă secţie de producţie, cu o capacitate de 4.000 de tone de porţelan.

Astfel, producătorul continuă investiţiile în unitatea de producţie care are o istorie de peste 40 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO