Companii

Aprovizionare in grafic cu medicamente, in programele nationale de sanatate

18.08.2003, 00:00 74



Conducerea Ministerului Sanatatii promite bolnavilor cu afectiuni curpinse in programul national ca, pana la sfarsitul anului, nu vor mai fi probleme cu medicamantele din programul national, fiind asigurata atat livrarea ritmica, conform graficelor, cat si finantarea.



"Ministerul Sanatatii a incheiat licitatiile pentru Programele Nationale de Sanatate, iar Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a perfectat contractele de achizitie pentru cinci dintre aceste programe, valoarea totala a programelor fiind de 5.500 de miliarde de lei, fata de anul 2002, cand aceasta a fost de 4.300 de miliarde de lei", a declarat doctorul Vasile Cepoi, secretar de stat in MS.



Potrivit oficialului, au fost incheiate contractele de achizitie la Programele Oncologie, TBC, Diabet, Psihiatrie si HIV/SIDA. Pentru Programele de Hematologie si Dializa, documentele vor fi incheiate in urmatoarele zile, a mai spus Cepoi.



Exista si cateva cazuri in care au ramas neadjudecate o serie de medicamente, intrucat nu au fost ofertanti si acestea vor fi scoase la licitatie in perioada imediat urmatoare. La Programul HIV/SIDA sunt neadjudecate sapte medicamente, un medicament la Programul TBC si unul la Programul de Psihiatrie.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO