Companii

Apetitul românilor pentru apartamente noi scumpeşte terenurile pentru proiecte imobiliare

„Practic nici nu se mai ne­go­ciază şi nici nu mai contează dacă te­renul respectiv are sau nu autoriza­ţi­ile deja obţinute. Se plăteşte imediat.“

Cererea tot mai mare de pe piaţa locuinţelor i-a deter­mi­nat pe dez­vol­ta­torii imobiliari să realizeze tot mai mul­te achi­ziţii de terenuri, motiv pentru care preţurile au urcat anul tre­cut cu 10-15%, iar anul acesta ten­dinţa va continua, potrivit jucătorilor din piaţă. „Preţurile cresc de la o zi la alta deoarece sunt cumpă­ră­tori care vin şi plă­tesc imediat. Practic nici nu se mai ne­go­ciază şi nici nu mai contează dacă te­renul respectiv are sau nu autoriza­ţi­ile deja obţinute. Spre exemplu, un te­ren care în 2010 valora 200.000 de euro, acum este vândut cu 700.000 de eu­ro în Berceni“, explică un dez­vol­tator din zona de sud a Capitalei. În 2017 s-au tranzac­ţio­nat în Ca­pitală terenuri cu o suprafaţă 48 de hectare, iar în pri­mele trei luni ale acestui an s-au mai vândut loturi cu o suprafaţă cumulată de 12 hectare, tere­nuri care au intrat în porto­fo­liul dezvolta­to­rilor de proiecte rezidenţiale, potrivit datelor C&W Echinox. „În 2017, preţurile la tere­nuri au crescut, în medie, cu 10-15% faţă de anul precedent. Totuşi, variaţia a fost neuni­ta­ră, cu anumite zone din Capi­ta­lă în care am văzut stabi­lita­te, în timp ce zonele centrale şi cele de importanţă strategică pen­tru piaţa de birouri au fost principalele responsabile pen­tru creşterea de preţ“, a spus Sînziana Oprea, associate director land agency în cadrul Colliers International România.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.