Companii

Anul 2020 conturează pentru prima dată harta turistică a României. Fără turism de business Capitala şi Clujul ies din cărţi. Constanţa a fost cel mai vizitat judeţ în 2020, Braşovul urcă pe doi, iar Capitala coboară pe locul trei

Anul 2020 conturează pentru prima dată harta turistică...

Autor: Miruna Diaconu

13.02.2021, 09:53 1733

♦ În 2019, Bucureştiul a fost cel mai vizitat oraş din România, atât de turiştii străini, cât şi de cei români, care au venit într-un număr de peste 2 milioane, însă pandemia a detronat Capitala, poziţionând-o pe locul al treilea.

Cel mai vizitat judeţ din România în 2020 a fost Constanţa, care a primit peste 1 milion de turişti anul trecut, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

Este pri­mul an în care Constanţa reuşeşte să atragă cei mai mulţi turişti, concurând cu Braşovul şi Bucureştiul în ultimii ani. În ultimii ani, Capitala a fost cea mai vizitată de către turişti, dar pandemia a schimbat acest lucru, astfel că în 2020 au reuşit să ajungă doar 560.000 de turişti în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO