Companii

Anul 2020, al treilea fără mutări pe plan local pentru fondul de investiţii Enterprise Investors

Anul 2020, al treilea fără mutări pe plan local pentru...

Autor: Cristina Roşca

13.01.2021, 16:30 77

Fondul a preluat Noriel în 2016, compania activă pe piaţa de jucării fiind cea mai recentă achiziţie. Ca exit, Enterprise investors a vândut Macon, producător de materiale de construcţii, în 2017.

Fondul de private equity Enterprise In­vestors, unul dintre cei mai cunoscuţi in­vestitori financiari de pe plan local, nu a făcut nicio achiziţie şi niciun exit în Româ­nia în 2020, acesta fiind al treilea an fără activitate semnificativă pe piaţa locală.

Când vine vorba de preluări, fondul a făcut patru anul trecut, an marcat de pandemia de COVID-19, în Polonia (trei) şi Croaţia (una). Exiturile au fost tot patru. „Anul trecut a fost, fără în­do­ia­lă, un moment de cotitură în viaţa noas­tră. Lumea s-a confruntat cu o pro­vo­care care va schimba modul în care pri­vim afacerile. Orice moment de coti­tu­ră este însoţit de noi oportunităţi, deci sun­tem optimişti privind către 2021 şi mai departe“, spun oficialii Enterprise Investors.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO