Companii

Anuarul de Logistică şi Transporturi 2022. Bipmobile, companie românească de transport internaţional de mărfuri, ţinteşte o creştere a afacerilor cu cel puţin 25%

Anuarul de Logistică şi Transporturi 2022. Bipmobile,...

Autor: Bogdan Alecu

11.07.2022, 11:00 181

Bipmobile, companie de transport internaţional de mărfuri înfiinţată în 2002 la Timişoara de antreprenorul Adrian Minea, vizează în 2022 o creştere a cifrei de afaceri cu cel puţin 25%, depăşind 17 milioane de euro, după ce în 2021 a înregistrat un avans de 16,5%, până la 13,4 milioane euro. Creşterea este posibilă ca urmare a optimizării structurii businessului şi a dezvoltării departamentului de transporturi intracomunitare. Strategia de dezvoltare pentru acest an prevede investiţii între 2 şi 4 milioane de euro în parcul auto, atragerea de noi clienţi internaţionali şi extinderea pe noi pieţe din interiorul Uniunii Europene.

Noul departament de expediţii intracomunitare, înfiinţat anul trecut, după ce Bipmobile a lucrat în anii anteriori cu precădere cu ţări terţe, face parte din strategia de consolidare a businessului pe termen lung.

„În ultimii ani, am demarat un proces amplu de optimizare a structurii businessului, am schimbat strategia de vânzări şi ne-am concentrat pe clienţi mari, care ne permit o marjă mai mare de profit. Încercăm să reducem ponderea pe industria automotive şi să mărim procentul de transporturi de mărfuri generale, ceea ce ne permite o diversificare a activităţii şi a portofoliului de clienţi. Înfiinţarea departamentului de expediţii intracomunitare a fost un pariu câştigător, pentru că, dacă înainte activam cu precădere în ţări din Europa Centrală şi de Est nonmembre ale UE, acum ponderea pe Europa de Vest a crescut cu 40% şi ne dezvoltăm masiv activitatea în Germania, Franţa, Italia şi Benelux. Am crescut mult şi pe Marea Britanie, odată cu ieşirea ţării din UE, în Franţa avem contracte cu doi clienţi foarte mari şi suntem în discuţii cu alţi trei noi clienţi, cu anvergură internaţională. În consecinţă, în 2022 deja fructificăm la maximum schimbările pe care le-am făcut în 2020 şi 2021, prin regândirea strategică a businessului, iar creşterea cu 25% credem că va veni firesc, în concordanţă cu schimbările implementate odată cu reorganizarea afacerii“, a declarat Adrian Minea, fondator şi al CEO Bipmobile. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO