LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF/CITR – CE ADUCE 2K22 PENTRU BUSINESS-URILE ÎN IMPAS? Avertizarea timpurie şi viitorul soluţiilor de restructurare. Preocupările oamenilor de business.
Companii

Antreprenorii din industria alimentară: „Unii dintre retaileri refuză total prezenţa produselor româneşti pe rafturi, iar alţii ne listează doar parţial“

PRODUCĂTORI ROMÅNI LA RAFT

Producătorii români din industria alimentară susţin că se lovesc de refuzul total sau parţial al reprezentanţilor de achiziţii ai marilor laţuri de magazine de comerţ modern, iar astfel nu reuşesc să ajungă pe rafturi şi ulterior la consumatorii finali. Ei mai afirmă că şi durata de intrare într-o reţea importantă, de multe ori de câteva luni, şi condiţiile de desfacere, ar trebui ajustate, astfel încât să fie sprijiniţi în mod real antreprenorii locali.

„Unii dintre retaileri refuză total prezenţa produselor româneşti pe rafturi, iar alţii ne listează doar parţial. Explicaţia primită pentru această limitare nejustificată a prezenţei produselor noastre pe rafturi este aceea că aşa se procedează cu toate produsele noi. Aşa se procedează doar cu produsele fabricate în România, pentru că avem exemple concrete de branduri din import care au intrat în piaţa românească în această primăvară şi care acum sunt prezente în toate magazinele reţelelor“, susţine Irina Filip, fondatoarea companiei Cream Land, ce produce îngheţata Cremola.

De alfel, Corina Oprişiu, directorul executiv al producătorului de carne de pasăre Avis 3000, companie cu peste 500 de angajaţi spune că intrarea în marile reţele de magazine prezente în România este dificilă, pentru că spaţiul la raft este limitat, şi este greu să comunici cu responsabili de achiziţii „fiind mai mereu în concediu, au o problemă cu e-mail-ul şi nu primesc ce le scriem sau sunt foarte ocupaţi şi răspund după câteva săptămâni“.

Dacian Badea, preşedintele consiliului de administraţie & director comercial al cooperativei agricole Fermele Ecologice Silvania, spune că deşi s-a lovit de lipsa de comunicare a retailerilor cu producătorii români se luptă să iasă cu produsele pe piaţă. „Nu mă dau deoparte în ţara mea, o cale să ajugem la consumator vom găsi.“ Florentina Niţu

Irina Filip, Cream Land

Dacian Badea, Fermele Ecologice Silvania

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.