♦ Institutului Culinar Disciples Escoffier a fost lansat în România în 2019 ♦ Investiţia iniţială în acest proiect a fost de 250.000 de euro, dar între timp suma s-a dublat.
Investitorii care au pariat pe deschiderea institutului culinar Escoffier în România acum circa doi ani vor să dezvolte businessul cu un restaurant de fine dining. Ei vor totodată să mute institutul actual în acelaşi spaţiu cu restaurantul pentru a crea un complex educaţional în gastronomie, iar investiţia va depăşi 1 mil. euro.
„Proiectul la care lucrăm în acest moment este deschiderea Institutului Culinar Escoffier într-un nou spaţiu, alături de un restaurant Etoile Escoffier, unde participanţii vor lua parte la cursurile de bucătar, patiser, somelier şi service şi unde vor desfăşura şi pratica. Prin deschiderea acestui complex educaţional, dorim să atragem cursanţi din întreagă lume, cu predilecţie din ţări membre UE“, spune Ştefan Oprea, unul dintre cei care au iniţiat proiectul în România.