Companii

Antreprenori locali. Vladimir Cohn, Paper Invest: Economia românească merge foarte bine, magazinele sunt pline, oamenii vor să călătorească, iar guvernul a stimulat economia cât a putut

Vladimir Cohn, fost acţionar la Dina­mo şi unul dintre cei mai cunos­cuţi antreprenori români, susţine că nu vede o scădere majoră a economiei, luând ca puncte de reper faptul că ma­ga­zinele şi mallurile sunt pline - încă de la redeschiderea de după lockdown - ape­titul oamenilor pentru călătorii este cres­cut, iar măsurile de sprijin şi nu nu­mai, date de guvern, nu au fost puţine.

„Eu cred că economia ro­mânească mer­ge foarte bi­ne, magazinele sunt pli­ne, oamenii au bani, vor să călăto­reas­că, guvernul a sti­mulat economia cât a pu­tut. Nu văd care este criza de aici. De ase­menea, se con­struieşte foarte mult, băn­cile acor­dă credite pentru case“, a de­clarat aces­ta în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Acesta mai spune că o mişcare foar­te bună a statului din ultima perioadă a fost ordonanţa prin care a scăzut TVA pentru construcţii, în prezent fiind de 5%.

Antreprenorul susţine că foarte multe investiţii au fost făcute în România, în trecut, cu tehnologia anilor í40. Astăzi, este mult mai simplu să investeşti, întrucât deschiderea şi cunoştinţele curg dintr-o parte în alta atât de uşor, încât este aproape imposibil să nu se cunoască ultima tehnologie şi să nu se poată face diferenţa între ceva bun şi ceva mai puţin bun.

„Ceea ce poate să facă o fabrică din Germania, cu o anumită pregătire, cu planuri, materii prime şi o idee tehnologică corectă poate să facă şi România. Dacă primim bani în interiorul ţării, trebuie să-i luăm şi să-i folosim corect. Ţara este extraordinar de bogată, bani sunt, dar nu se folosesc cum trebuie.“

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.