LIVE: ZFLive: Care sunt previziunile economice pentru România în acest an? De unde vor veni problemele? Ce se va întâmpla cu toată regiunea Europei de Est dacă Rusia atacă Ucraina?
Companii

Antreprenori locali. Softronic din Craiova livrează şase locomotive electrice către Suedia

Softronic din Craiova, singura fa­bri­că producătoare de rame şi loco­motive elec­trice din Europa de Est, controlată de patru antre­pre­nori ro­mâni, estimează în acest an afaceri în creştere pâ­nă în 5% faţă de anul an­terior, când a atins nivelul de 120 mil. lei, potrivit oficialilor companiei.

„Am livrat 4 locomotive electrice că­tre transportatorul feroviar de mar­fă din Suedia (Green Cargo) şi aştep­tăm să se facă recepţia pentru încă alte do­uă locomotive elec­tri­ce tot pentru Sue­dia“, a declarat pen­tru ZF Radu Zlatian, directorul de dez­vo­ltare-cercetare al operatorului. Compania a mai avut în acest an co­menzi de la EP Rail şi divizia locală a Deutsche Bahn Cargo, câte două lo­co­motive electrice către fiecare operator.

Înfiinţată în 1991 la Craiova, Softro­nic are singura fabrică ce pro­du­ce rame şi locomotive electrice în Europa de Est şi care vinde în pre­zent locomotivele electrice în străinătate.

„Pandemia a afectat afacerile companiilor feroviare. Sunt puţini cei care au curaj să facă investiţii acum, mulţi preferă să închirieze loco­mo­tive. Acum comenzile se trimit în ultimul moment, perioada de aprovi­zio­nare este lungă, durează şi un an până primim componente electro­nice, este o criză exact ca la compo­nen­tele pe auto.“

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.