Companii

Antreprenori locali. Ovidiu Simos, Simos din Suceava: Am fost curtaţi de marii retaileri, dar nu am cedat pentru că suntem un brand în zona noastră

Antreprenori locali. Ovidiu Simos, Simos din Suceava: Am...

Autor: Cristina Roşca

11.08.2020, 09:00 5537

Reţeaua de magazine Simos din Suceava, unul dintre cei mai puternici ju­cători independenţi din comerţul ali­mentar local, şi-a majorat afacerile cu 17,5% anul trecut, la 60,8 mil. lei.

„Nu am închiriat spaţiile către retailerii internaţionali cu toate că am fost curtaţi deoarece suntem un brand în zona noastră, iar cei 169 de an­ga­jaţi ar fi rămas, poate, pe drumuri“, spune Ovidiu Simos Demostenis, care deţine businessul împreună cu Aurica Simos, mama sa.

Ba mai mult, compania avea în plan pentru 2020 deschiderea unui nou magazin, al zecelea, însă pandemia a dat planurile antreprenorilor peste cap.

Sub brandul Simos sunt deschise atât magazine de 50 mp, dar şi de 750 de me­tri pătraţi, cât măsoară cel mai mare din­tre ele. Astfel, dintre cele nouă uni­tăţi şase sunt supermarketuri, iar trei func­ţio­nea­ză pe segmentul de proximi­tate. Ma­gazi­nele sunt deschise în zona Moldovei, în special în judeţul Suceava. Astfel, cinci sunt în Fălticeni, oraşul-natal al afacerii, şi câte unul în loca­lităţile Mălini, Bogdăneşti sau Broşteni din Suceava şi în comuna Borca din Neamţ.

„Pe lângă magazine facem şi dis­tri­buţie în trei judeţe - Suceava, Botoşani şi Neamţ, fiind distribuitori zonali ai unor firme cu renume ce activează în România“, spune Ovidiu Simos fără să ofere detalii. Compania deţine pe lângă cele nouă magazine şi trei depozite, un fast food cu specific grecesc, un magazin de haine, unul de menaj şi o cafenea „to go“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO