Companii

Antreprenori locali. Octavian Radu a cumpărat 75% din Vinexpert şi vorbeşte despre investiţii de milioane de euro în următorii ani. Vinexpert, un business construit în industria vinului, are activităţi de import, distribuţie şi retail specializat

Omul de afaceri Octavian Radu, care de­ţine mai multe busi­nessuri printre care Diverta (libră­rii), Flaro (compo­nen­te auto) şi Pink Post (poştă), a cum­părat 75% din Vinex­pert, o afa­cere de 8 mil. lei din importul, dis­tri­buţia şi re­tailul specia­li­zat de vinuri.

„Am cumpărat Vin­ex­pert pentru că are un porto­foliu excepţional de crame internaţionale şi un brand foarte cunoscut. Valoarea tranzacţiei e confidenţială, dar avem un plan de investiţii de milioane de euro“, spune Octavian Radu.

Vinexpert a pornit cu opera­ţiuni de import şi distribuţie de vin, dar acti­vitatea s-a dez­voltat şi către ma­ga­zine specia­lizate (unul online şi un altul offline) şi HoReCa (winebaruri, două în prezent).

„Diferenţele 2019-2020-2021 sunt nesemnificative faţă de viziunea pe care o am. Vreau să creştem de pest­e zece ori şi să depăşim 20 de milioane de euro cifră de afaceri în 3-4 ani.“

Octavian Radu este un antreprenor în serie, având în potofoliu companii din varii sectoare de activitate. Criza actuală, generată de pandemie, a trimis businessul Diverta - unul dintre cele mai cunoscute afaceri ale lui - în insolvenţă.

În ceea ce priveşte businessurile existente, antreprenorul spune „grupul Octra Holding (sub umbrela căruia se găsesc toate afacerile) are peste zece divizii, iar investiţiile pentru 2022 se ridică la peste 5 mil. euro“. El nu oferă alte detalii.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.