Companii

Antreprenori locali. O reţea de 50 de farmacii din Buzău a pariat pe zona rurală. „Peste tot unde sunt oameni este nevoie de farmacii“

Paul Negoiţă, farmacist şi manager al Iris Pharm:

În zonele urbane activitatea se supune unor constrângeri demografice şi atunci nu poţi să investeşti foarte mult şi să blochezi bani lichizi pentru că nu mai ai cum să-ţi desfăşori activitatea. Am preferat să îmbinăm ruralul cu urbanul.

Paul Negoiţă, farmacist şi manager al Iris Pharm: În zonele urbane activitatea se supune unor constrângeri demografice şi atunci nu poţi să investeşti foarte mult şi să blochezi bani lichizi pentru că nu mai ai cum să-ţi desfăşori activitatea. Am preferat să îmbinăm ruralul cu urbanul.

Autor: Georgiana Mihalache

24.01.2017, 00:08 1822

Iris Pharm, o reţea de 50 de farmacii din Buzău, controlată de antreprenori locali, mizează pe extindere în zonele rurale unde are majoritatea locaţiilor deschise. Anul trecut vânzările farmaciilor au crescut cu aproape 10% faţă de 2015 şi au depăşit 30 de milioane de lei.

„Am cumpărat licenţe şi în oraş (Buzău – n. red.), dar ne-am extins în spe­cial în zonele rurale. In­tenţiile noastre au fost de a merge către pacient, chiar dacă zona rurală este într-un deficit de populaţie, demografia este în scădere, ne-am asumat riscul acesta. O să vedem în viitor ce va fi“, a spus Paul Negoiţă, farmacist şi manager al Iris Pharm.

Din portofoliul Iris Pharm fac parte atât medicamente eliberate cu prescripţie medicală, cât şi medicamente fără reţetă, iar vânzările mai mari la o anumită categorie depind de tipul afecţiunilor. Mai mult, Iris Pharm a păstrat laboratoare în care sunt preparate anumite medicamente în trei dintre punctele de lucru.

„Vindem şi cosmetice, avem orice tip de produse, inclusiv parte de laborator. Ne-am păstrat specifiul tradiţional al farmaciei şi avem oameni pe partea de laborator care prepară pentru pacienţii care vin de la dermatologie în special, dar şi de la alte spe­cialităţi. Suntem farmacii, nu magazine de medicamente. Avem şi adresabilitate destul de mare şi oameni care se ocupă doar de partea aceasta de preparare“, a explicat Paul Negoiţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO