Companii

Antreprenori locali. Nicolae Ciuleac, Carniprod, unul dintre cei mai mari procesatori de carne: Toate scumpirile din piaţă merg pe produsul finit, la noi pro­dusele s-au scumpit cu 15% în ultimii doi ani. Înainte clienţii cumpărau cu batonul, acum au început să cumpere cu felia. Puterea de cum­pă­ra­re este clar în scădere

Nicolae Ciuleac, administrator şi acţionar majoritar al Carniprod

Nicolae Ciuleac, administrator şi acţionar majoritar al Carniprod

Autor: Mirabela Tiron

03.11.2021, 18:00 687

♦ Produsele s-au scumpit, puterea de cumpărare a scăzut.

Carniprod Tulcea, unul dintre cei mai mari pro­cesatori de carne de pe plan local, controlat de antre­prenorul Nicolae Ciuleac, al cărui business a fost afectat de pesta porcină în 2018, estimează că va încheia anul acesta cu afaceri similare cu cele de anul trecut, de circa 70 de milioane de lei, po­trivit oficialului companiei.

„Toate scumpirile din  piaţă merg pe produsul finit, la noi pro­dusele s-au scumpit cu 15% în ultimii doi ani. Înainte clienţii cumpărau cu batonul, acum au început să cumpere cu felia. Puterea de cum­pă­ra­re este clar în scădere“, a spus pentru ZF Nicolae Ciuleac, administrator şi acţionar majoritar al Carniprod, o companie cu o istorie de aproape 25 de ani. Fabrica  pe care o controlează are o capacitate de 40 de tone pe zi de mezeluri, dar lucrează la jumătate din capacitate.

Carniprod deţine o unitate de procesare a a cărnii în Tulcea dar şi o reţea de magazine proprii care era for­ma­tă înainte de pandemie din 30 de unităţi în ora­şe pre­cum Tulcea, Bu­cu­reşti, Constanţa sau Ga­laţi. Acum însă re­ţea­ua se limitează doar la ma­gazine în Tulcea. În to­tal, de la înfiinţare, pro­prie­tarii Carniprod au in­v­estit peste 20 mil. euro, con­form celor mai recen­te date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO