Companii

Antreprenori locali: Lorand Szarvadi pariază pe turism şi imobiliare la patru ani de la despărţirea de Domo

Autor: Cristina Roşca

10.11.2016, 00:07 3131
Lorand Szarvadi, antreprenorul care în 1994 fonda retailerul electroIT Domo şi care s-a retras oficial din retail în 2012, investeşte acum în turism şi în imobiliare. El deţine Balvanyos Resort, un hotel de patru stele în zona Covasnei şi o pensiune la Pasul Oituz, dar spune că se uită după noi oportunităţi. Este atent de asemenea la piaţa imobiliară unde ar vrea să mai facă investiţii.

„Niciodată (nu mă voi mai întoarce la electroIT sau o altă formă de comerţ, n.red.)! ElectroIT-ul a fost un capitol frumos din viaţa mea, dar acest capitol a luat sfârşit. Mă fascinează mult mai mult zona de servicii, în special cele din domeniul ospitalităţii“, povesteşte antreprenorul la una dintre puţinele sale ieşiri publice.

Balvanyos Resort, fostul Best Western din Balvanyos, a fost achiziţionat în anul 2007, însă Szarvadi s-a im­pli­cat direct în dezvoltare şi ma­nage­ment numai din 2012, odată cu de­mara­rea inves­ti­ţiei Grand San­terra Spa, cofinanţată din fon­duri struc­tu­rale. Cu achiziţie, moder­ni­zare şi inves­ti­ţie greenfield în spa, s-au investit în ho­tel 10 mil. eu­ro, din care 8,5 milioane fon­duri proprii şi 1,5 mi­­lioane de euro finanţări UE, spune antreprenorul.

„Până în 2015 cifra de afaceri (din turism - n.red.) abia a depăşit 1 milion de euro, însă anul acesta businessul se va apropia de 3 milioane de euro“, adaugă Szarvadi. Mai mult, 2016 este şi anul în care hotelul a trecut pe profit stabil.

cristina.rosca@zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO