Companii

Antreprenori locali. Firache Marius, Hotel Oxford Timişoara: Vom avea anul acesta scăderi de 90%, nu cred că turismul de business va mai exista în următorii ani

Antreprenori locali. Firache Marius, Hotel Oxford...

Autor: Miruna Diaconu

27.11.2020, 00:07 634

Firache Marius, managing direc­tor la Hotel Oxford Timişoara, spu­ne că scăderile anul acesta vor ajunge undeva la 90% faţă de nivelul anului trecut. Fiind un hotel orientat către turismul de business, cel mai afectat sector din turism de efectele pan­demiei, Firache Marius este de părere că în următorii ani acest tip de turism va avea o revenire mult mai lentă.

„Undeva prin 2023-2024 se spune că vom atinge iar nivelul pe care l-am avut în 2019, dar ţinând cont de ceea ce se întâmplă şi direcţia în care ne-a împins această pandemie, cred că digitalizarea a contribuit foarte mult, iar lucrurile vor merge într-o altă direcţie. Delegaţiile care se deplasau pentru a rezolva o anumită situaţie nu vor mai fi într-un număr aşa de mare“, este de părere Firache Marius, managing director la Hotel Oxford Timişoara.

El deţine două hoteluri în Timişoara cu un total de 46 de camere, iar anul acesta a funcţionat un singur hotel care a avut un grad maxim de ocupare de 20%, iar anul acesta a fost nevoit să renunţe la o parte dintre angajaţi.

Firache Marius se gândeşte să se reorienteze către turismul de leisure, astfel că se află în discuţii pentru a închiria un hotel în staţiunea balneară Herculane, cu un contract pe cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO