Companii

Antreprenori locali. Ferma Zootehnică din Baia Mare, producător de carne, şi-a majorat vânzările cu 7% în 2018, la 174 mil. lei

Antreprenori locali. Ferma Zootehnică din Baia Mare,...

Autor: Laurentiu Cotu

02.10.2019, 17:48 1304

Familia Lazăr deţine în judeţul Maramureş 1.000 de hectare de teren, propria fabrică de furaje, şapte ferme, un abator, două fabrici de procesare a cărnii şi propriul lanţ de magazine.

Producătorul de carne şi preparate din carne în sistem integrat Ferma Zootehnică, controlat de familia Lazăr din Baia Mare, a realizat în 2018 o cifră de afaceri de 173,8 mil. lei (37,4 mil. euro), în creştere cu aproximativ 7% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de peste 6,2 mil. lei (aproximativ 1,3 mil. euro), mai mult cu 80% faţă de anul precedent, şi un număr mediu de 435 de angajaţi, conform datelor publice.

Familia Lazăr controlează grupul de firme Ferma Zootehnică, care produce în sistem integrat circa 30-40 de tone de mezeluri şi carne proaspătă pe zi, sub brandurile Ferma Zootehnică, Mara-Muuu şi Pui de Moroşan, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Fami­lia Lazăr deţine în judeţul Maramureş 1.000 de hec­tare de teren, propria fabrică de furaje, şapte ferme în care cresc 2.000 de vaci, 1.000 de oi şi 7.000 de porci pe serie, un abator, două fabrici de procesare a cărnii şi propriul lanţ de magazine.

Compania produce peste 200 de preparate. Unele produse respectă reţetele tradiţionale (tobele, caltaboşul, micii sau afumăturile), iar sunt inspirate din bucătăria internaţională (salamul Pancetta, aspicul de vită sau salamul Deco). Preparatele marca Ferma Zootehnică se găsesc sub diferite forme: crude, semicrude, afumate, semipreparate şi materie primă pentru gătit (vită, porc, pui sau oaie), potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO