Companii

Antreprenori locali. Fabrica de medicamente AC Helcor din Baia Mare a ajuns la afaceri de 15 mil. lei în 2018, în creştere cu 24%

Antreprenori locali. Fabrica de medicamente AC Helcor din...

Autor: Georgiana Mihalache

02.10.2019, 17:28 156

Fabrica de medicamente AC Helcor din Baia Mare, controlată de medicul chirurg Coriolan Pop, înfiinţată în urmă cu mai bine de 25 de ani, a înregistrat afaceri de 14,8 mil. lei în 2018, în creştere cu 24% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Compania a avut astfel anul trecut cel mai bun an de la înfiinţare din punctul de vedere al vânzărilor. Profitul Helcor a scăzut uşor, până la 1,2 mil. lei în 2018, ceea ce corespunde unei marje de profit de 8%. Compania are 80 de angajaţi, potrivit datelor publice.

Din portofoliul AC Helcor fac parte 120 de produse, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei, medica­men­te fără reţetă (OTC), gamă care cuprinde 60 de medica­mente generice pentru afecţiuni cardiovasculare, alergice, digestive, neurologice, dar şi produse eliberate cu reţetă.

În 2004, compania a lansat o gamă de suplimente alimentare care are 50 de produse sub brandul Bio Sun Line. Printre produsele OTC se numără Reuprofen (ibuprofen), Asaprin Cardio – prima aspirină produsă în România, Reuxen.

Cei mai mari jucători cu facilitate de producţie în România sunt Terapia Cluj, Zentiva Bucureşti şi Antibiotice Iaşi. Piaţa totală de medicamente a ajuns la 16 miliarde de lei în 2018, potrivit datelor Cegedim, în creştere cu 13%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO