Companii

Antreprenori locali. Dorin Bob, care deţine brandul Arovit şi afaceri imobiliare, investeşte 15 mil. euro într-o fermă de aluni lângă Satu Mare

Dorin Bob

Dorin Bob

Autor: Laurentiu Cotu

29.07.2021, 07:30 4106

Dorin Bob este inginer agronom, iar proiectul fermei de aluni este susţinut de un parteneriat cu Ferrero România, producătorul Kinder şi Nutella.

Omul de afaceri Dorin George Bob (52 de ani), proprietarul MIB Prodcom, cu brandul Arovit, şi al dezvoltatorului imobiliar Studim Green din Cluj, va investi 15 mil. euro, din fonduri proprii şi credite bancare, într-o fermă de aluni, pe o suprafaţă de teren de 1.000 de hectare din satul Necopoi, comuna Homoroade, la 22 de kilometri de municipiul Satu Mare.

În cadrul acestui pro­iect, Dorin Bob, originar din Satu Mare, a atras com­pania Ferrero Ro­mâ­nia, unul dintre cei mai mari jucători din in­dustria dulciurilor, care va asigura suportul tehnic.

„Din discuţiile cu reprezentanţii Ferrero, cu o experienţă uriaşă pe segmentul producţiei de alune, am înţeles potenţialul acestei culturi, care este foarte mecanizată. Am fost în Roma şi am văzut o cooperativă cu 5.200 de membri, cu un randament de aproximativ 3.000-4.000 de euro pe hectar, corespondentul a 50-60 de zile de muncă pe an, ceea ce mi-a stârnit interesul. Cercetând potenţialul acestei nişe de agricultură sunt convins că putem dezvolta în regiune o afacere de acest tip“, spune Dorin Bob, proprietarul fermei de aluni de la Necopoi.

Omul de afaceri sătmărean intenţionează ca în următorii cinci ani să crească suprafaţa cultivată cu aluni până la 5.000 de hectare, de la 350 de hectare în prezent, în asociere cu investitorii locali şi beneficiind de colaborarea cu agricultorii din zonă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO