Companii

Antreprenori locali. Corina Oprişiu, Avis 3000: Este nevoie de comercianţi români în judeţe, să strângă şi să vândă marfa micilor producători. A fi sănătos înseamnă a mânca bine şi local

Grupul Avis 3000 din judeţul Hu­ne­doara, pus pe picioare în urmă cu aproa­pe două decenii de familia Sta­te, un complex avicol integrat care pro­du­ce carne de pui şi ouă, a ajuns la pro­pria reţea de distribuţie for­mată din 28 de magazine de proxi­mi­tate, si­tu­a­te în judeţele Hune­doa­ra şi Alba, iar unele au fost desc­hise în pan­demie, în 2020.

„Suntem prezenţi în­tr-o singură reţea de co­merţ modern. În Hu­ne­doa­ra şi Alba avem lanţul nostru de ma­gazine «Pro­dus în Hunedoara» şi, pe lângă pro­dusele proprii, comer­cia­li­zăm şi alte produse alimentare din ju­deţ. A fost foarte greu să penetrăm pia­ţa şi să ne obişnuim clienţii să con­su­me produse locale, dar, acum, con­su­mul creşte de la o zi a alta“, a spus Corina Oprişiu, director exe­cutiv al Avis 3000, în ca­drul emi­siunii ZF Agro­po­wer, un pro­iect sus­ţi­nut de Banca Tran­silvania şi Microsoft.

„Avem 28 de magazine proprii, am mai deschis şi în pandemie unul, dar ne lovim de chirii mari şi de multă bi­ro­craţie, însă cu efort reuşim“, a mai spus ea.

Ea crede că în fiecare judeţ din ţară este nevoie de un comerciant cu capital autohton sau chiar doi, care să colecteze şi să vândă marfă de la mici producători sau întreprinzători din judeţ. „În urmă cu 5-6 ani, ponderea produselor locale ajungea la 5-6% din cifra de afaceri, iar acum este 40-45%.“

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.