Companii

Antreprenori locali. Aramis Invest: Estimăm o scădere de 10% a cifrei de afaceri la finalul acestui an, pe fondul pandemiei

Alexandru Griguţă, CFO al Aramis Invest

Alexandru Griguţă, CFO al Aramis Invest

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.07.2020, 07:00 631

Producătorul de mobilă cu capital românesc a încheiat anul 2019 cu afaceri de 1,14 mld. lei, plus 7% faţă de anul 2018, şi un profit net de 50,9 mil. lei, plus 130%.

Aramis Invest, producător de mobilă cu capital româ­nesc, controlat de antreprenorii locali Vladimir Iacob şi Marius Şelescu, estimează afaceri mai mici cu circa 10% la fi­nalul anului în curs, adică circa 1,02 miliarde de lei. În 2019, com­pania a înregistrat afaceri de peste 1,14 mld. lei, în creştere cu aproximativ 7% faţă de anul precedent.

„În acest moment, estimăm o scă­de­re de 8-10% a cifrei de afaceri pen­tru acest an“, a spus pentru ZF Alexandru Griguţă, CFO al companiei.

El a adăugat că Aramis Invest s-a confruntat cu o scă­de­re semnificativă a comenzilor din cauza închiderii magazi­ne­lor de mobilă atât din Europa, cât şi din Orientul Mijlo­ciu, în urma pandemiei şi a măsurilor impuse de autorităţi.

„Din punct de vedere econo­mic, din cauza situaţiei de pe plan european, în perioada martie - mai 2020 am înregistrat o scădere a cifrei de afaceri în medie cu 40%.“

 De asemenea, la începutul pandemiei, compania a oprit activitatea fabricii din Baia Mare şi a trimis angajaţii în şomaj tehnic. Compania are peste 4.800 de angajaţi, fiind şi cel mai mare angajator din sector.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO