Companii

Antibiotice Iaşi şi-a majorat veniturile din vânzări cu 3% în primele nouă luni, iar profitul cu 14%

Antibiotice Iaşi şi-a majorat veniturile din vânzări...

Autor: Roxana Rosu

15.11.2017, 09:26 190

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a înregistrat în primele nouă luni ale anului venituri din vânzări de 234 milioane lei, cu 3% peste nivelul din perioada similară a anului trecut, iar profitul net s-a majorat cu 14%, la 20,24 milioane lei.

Exporturile companiei au atins la finele lunii septembrie valoarea de 91,7 mil lei, in crestere cu 26%, principalele destinatii fiind Asia (38%), America de Nord (26%) si Europa (18%), vanzarile in aceste zone reprezentand aproximativ 80% din totalul vanzarilor realizate, potrivit raportului financiar.

In Asia de Sud-Est, exporturile realizate in primele 9 luni ale anului sunt cu 16% mai mari, pe piata SUA cresterea a fost de 45%, iar în  Rusia şi CSI de 70%.

Compania are pentru acest an un program de investiţii de 72 milioane lei, din care în primele nouă luni a finalizat proiecte de 32 milioane lei/

Valoarea activelor a crescut de asemenea cu 5%, la 557,7 milioane lei comparativ cu 1 ianuarie 2017 .

Potrivit Antibiotice, dupa primele 9 luni, producătorul român îşi menţine pozitia de lider pe segmentul medicamentelor generice comercializate in spitale, cu o cota de piata de 17,6%.

În acelaşi timp, urmând trendul general al pietei determinat de cresterea interesului pentru preventie, intretinerea starii de sanatate si mentinerea calitatii vietii, portofoliul de medicamentele fara prescriptie medicala (OTC) al societatii a inregistrat in perioada ianuarie-septembrie o crestere de 35%, superior ritmului inregistrat de piata totala de profil (+20%).

Antibiotice Iaşi este o companie românească listată la Bursa de Valori Bucureşti, controlată de stat în proporţie de 53% prin Ministerul Sănătăţii.

Anul trecut, în 2016, 31% din cifra de afaceri a fost realizată pe pieţele internaţionale, iar compania este lider în producţia mondială de Nistatină, o substanţă activă utilizată în industria farmaceutică şi cosmetică. La nivelul întregului an 2016, Antibiotice a avut vânzări de 335 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO