Companii

Antibiotice Iaşi organizează în fiecare duminică o caravană a vaccinării, cu scopul de a imuniza persoane din satele din judeţul Iaşi, unde rata de vaccinare e mică

Antibiotice Iaşi organizează în fiecare duminică o...

Autor: Roxana Rosu

17.05.2021, 15:09 188

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Iaşi şi Instituţia Prefectului-Judeţul Iaşi, a organizat Caravana a+, un centru mobil de vaccinare anti-Covid, care s-a deplasat în localităţile din mediul rural ce înregistrează o rată scăzută de vaccinare.

În urma acestei măsuri, 150 de persoane din satele Hălăuceşti, Stolniceni-Prăjescu şi Mogoşeşti-Siret s-au vaccinat cu serul Pfizer/BioNTech, neînregistrându-se nici o reacţie adversă.

“Am luat decizia desfăşurării Caravanei a+ deoarece considerăm că susţinerea eforturilor autorităţilor privind vaccinarea populaţiei este şi responsabilitatea noastră, a celor ce deţin resurse umane calificate şi logistica necesară desfăşurării acestor acţiuni. Dacă începând cu luna ianuarie ne-am orientat spre vaccinarea atât a angajaţilor proprii, cât şi a populaţiei generale prin Centrul propriu de vaccinare, acum venim şi în sprjinul populaţiei din zonele rurale, unde accesul la vaccinare este dificil. În acest mod dorim să revenim sănătoşi la normalitate!“, a declarat Ioan Nani, Director General Antibiotice.

Operaţiunea se va repeta în weekendurile următoare, caravana urmând să se deplaseze în fiecare duminică, timp de şase săptămâni, sau cât va fi necesar şi va facilita accesul la vaccinare al populaţiei, fără o programare prealabilă. Persoanele care doresc să se vaccineze au nevoie daor de prezentarea cărţii de identitate.

Compania Antibiotice va pune la dispozuţie autocarul precum şi personalul necesar (medici, asistenţi, registratori şi voluntari).

 Materialele sanitare vor fi puse la dispoziţie de către Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, iar zonele rurale în care este nevoie de administrarea vaccinului, vor fi identificate de Instituţia Prefectului – Judeţul Iaşi împreună cu DSP Iaşi.

“La vârsta mea este necesar să mă vaccinez dar nu am avut posibilitatea până acum. Mi-am dorit mult să fac vaccinul, să mă simt protejată. Sunt singură, mi-e greu şi mi-e tare dor de copiii şi nepoţii mei. Am crescut 6 copii şi acum am 11 nepoţi care nu sunt în ţară şi nu i-am mai văzut de aproape 2 ani. Îmi doresc să vină acasă, să fim în siguranţă, aşa că mă bucur mult că am reuşit să mă vaccinez la noi în comună” - pensionară, 73 de ani, comuna Hălăuceşti.  

În incinta fabricii Antibiotice funcţionează de patru luni un centru de vaccinare unde d-au administrat până în prezent 15.000 de doze de vaccin.

Compania este deţinută majoritar de statul român, prin Ministerul Sănătăţii, care are 53% din acţiuni, în timp ce SIF Oltenia deţine 19% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO