Companii

Antibiotice caută un partener pentru o investiţie de 50 mil. euro ca să-şi dubleze exporturile

Antibiotice caută un partener pentru o investiţie de 50...

Autor: Iulian Tenchiu

18.12.2019, 09:55 496

Antibiotice Iaşi, unul dintre cei mai puternici produ­cători autohtoni de medicamente, plănuieşte ca în perioada următoare să îşi dubleze exporturile de medicamente pe pieţele externe, fapt care s-ar traduce şi într-o dublare a veniturilor.

Acest obiectiv poate fi realizat doar prin intermediul unui parteneriat strategic cu un fond de investiţii sau cu o companie internaţională, care poate susţine îndeplinirea acestui target.

„Următoarea investiţie, estimată la 50-60 milioane de euro, în măsura în care studiul de poziţionare pe pieţele europene şi din SUA va fi încurajator, voi avea nevoie de un partener strategic care să marketeze piaţa în teritoriile Statelor Unite. Nu voi pregeta să trec la aprobarea de către Consiliul de Administraţie pentru această investiţie. Intrarea pe aceste pieţe va fi legată şi de un nou acţionar“, a declarat Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi.

Printre obiectivele companiei pentru perioada 2020-2030 se mai numără atragerea acţionarilor internaţionali, internaţionalizarea bunsinessului şi consolidarea exporturilor.

Odată cu 2020, începe a treia etapă din viaţa companiei şi pentru această etapă ne pregătim să consolidăm exportul. Principala ţintă va fi internaţionalizarea afacerii. Antibiotice trebuie să îşi diversifice acţionariatul în anii următori, este obligatoriu să încerci să lucrezi internaţionali, având în acţionariat entităţi internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO