Companii

ANSVSA: Evoluţia pestei porcine africane este agresivă în sud-estul României

ANSVSA: Evoluţia pestei porcine africane este agresivă...

Autor: Roana Rotaru

27.07.2018, 00:00 271

De la începutul anului, în România au fost confirmate 440 de focare de pestă porcină africană, din care 438 în gospodăriile populaţiei şi două în exploataţii comerciale, ambele focare fiind identificate la fermele Carniprod Tulcea, potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). În mediul silvatic, adică în păduri, la porci mistreţi, au fost identificate 16 focare în perioada 1 ianuarie- 25 iulie 2018, potrivit sursei citate. pesta porcină africană a fost confirmată până acum în şapte judeţe din România, în Satu-Mare, Bihor, Sălaj, Tulcea, Brăila, Constanţa şi Ialomiţa,  potrivit ANSVSA.

„În zona de sud-est a României, evoluţia bolii este agresivă, având în vedere specificitatea zonei, fapt constatat şi de experţii Comisiei Europene, care au fost prezenţi în focare. În această regiune au fost înregistrate 418 focare de pestă porcină africană”, spun reprezentanţii ANSVSA. Pesta porcină africană nu afectează oamenii, potrivit inspectorilor sanitari veterinari, acest virus având însă impact economic, pentru că odată depistată boala într-o fermă, trebuie sacrificate şi incinerate toate animalele. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO