Companii

Angela Posdărăscu, românca din fruntea diviziei de resurse umane în fabricile cehilor de la Zentiva, primeşte 600 de CV-uri pe lună pentru cele patru fabrici de medicamente ale grupului

Angela Posdărăscu, românca din fruntea diviziei de...

Autor: Georgiana Mihalache

07.04.2021, 07:00 307

În plină pandemie, în fabricile Zentiva din România au fost recrutaţi circa 20 de angajaţi lunar pentru a face faţă fluxului de producţie.

Cererea pentru medicamente în pandemie a dus la creşterea capacităţii de producţie a fabricilor de medicamente, ceea ce înseamnă şi personal suplimentar. În continuare, domeniul farmaceutic are nevoie de personal calificat, după ce criza forţei de muncă a pus presiune pe marii producători din industria farma.

„Am recrutat continuu, dar şi mulţi profesionişti s-au îndreptat spre noi pentru că locurile lor de muncă au fost afectate. La sediile noastre, toate cele patru sedii ale grupului, vin peste 600 de CV-uri într-o lună. Provocarea este să avem un screening bun şi să găsim profilurile care să se potrivească nevoilor noastre“, a spus Angela Posdărăscu, Head of HR Industrial Operations al grupului Zentiva la nivel global.

Ea se ocupă de domeniul resurselor umane din 2009, mai întâi în România, ulterior la nivel global.

Grupul ceh Zentiva, deţinut de fondul american de investiţii Advent International, are patru fabrici de medicamente -  în Praga, Bucureşti (unde are două fabrici în urma unei achiziţii internaţionale) şi Ankleshwar (India).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO