Companii

Angela Cretu a preluat operatiunile Avon in opt tari

Angela Cretu a preluat operatiunile Avon in opt tari
15.01.2008, 17:41 74

Angela Cretu (foto), in varsta de 33 de ani, managerul general al companiei de cosmetice Avon Romania, a fost desemnata, la sfarsitul anului trecut, sa conduca operatiunile producatorului de cosmetice in Europa de Sud-Est, de unde coordoneaza activitatea din opt tari. In urma promovarii in functia de manager general al Avon pe Europa de Sud-Est, Cretu a ajuns sa controleze tari ca Romania, Bulgaria, Macedonia, Albania, Moldova, Croatia, Slovenia si Bosnia. Acestea fac parte dintr-o regiune care a generat in 2006 afaceri de peste un miliard de euro.
Angela Cretu se alatura astfel celor 17 romani care lucreaza in pozitii de middle si top-management in filiale Avon din intreaga lume, una dintre cele mai recente expatrieri fiind a unui manager roman care a plecat in India. Angela Cretu a preluat postul de manager general pe Europa de Sud-Est de la Hristo Manov, promovat la randul sau in functia de manager general al Avon in zona Rusiei. Tot pe piata cosmeticelor, un alt manager roman care a ajuns sa controleze compania la nivel regional este Alexandra Gatej, presedintele Unilever pe Europa Centrala si de Sud (USCE).
Potrivit reprezentantilor companiei, Avon Romania, filiala locala a grupului american de cosmetice, nu va avea un nou manager, operatiunile urmand sa fie conduse de Angela Cretu. Aceasta lucreaza in cadrul Avon de noua ani, iar in 2002 a fost numita director national de vanzari al Avon in Serbia. Dupa ce a ocupat si postul de director general interimar al Avon in Serbia si Muntenegru, a venit, la 1 iulie 2005 in functia de manager general pe Romania, in locul lui Srdjan Mijuskovic, care a fost promovat intr-o pozitie executiva pentru operatiunile companiei din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.
Avon Romania a realizat in 2006 o cifra de afaceri de pana la 100 mil. euro.
Pe piata locala a vanzarilor directe, alaturi de Avon mai activeaza Oriflame, Amway si Zepter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO