Companii

Angajaţii firmei Romstrade, aflată în insolvenţă, primesc prima tranşă a salariilor restante din Fondul de Garantare

Angajaţii firmei Romstrade, aflată în insolvenţă,...

Autor: Mirabela Tiron

22.04.2013, 13:57 975

Angajaţii companiei de construcţii Romstrade, intrată în insolvenţă la sfârşitul anului trecut, vor primi salariile aferente perioadei septembrie-noiembrie începând cu luna aceasta. Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al companiei de construcţii Romstrade, deţinută cu pachet majoritar de acţiuni de Nelu Iordache, a accesat fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale.

„Pentru achitarea integrală sau parţială a salariilor restante aferente lunilor septembrie, octombrie şi noiembrie a angajaţilor Romstrade a fost accesat Fondul de garantare pe data 7 martie.. Dosarul a fost validat şi urmează să fie făcute plăţi către foştii salariaţi”, au transmis oficialii Casei de Insolvenţă Transilvania.

Valoarea sumelor restante pentru salarii nu a fost făcută publică, însă este foarte mare”, potrivit administartorului judiciar iar plata a fost eşalonată în două tranşe. Compania Romstrade avea 930 de salariaţi la momentul intrării în insolvenţă, în decembrie anul trecut. De la sfârşitul anului trecut, Nelu Iordache se află în arest preventiv, fiind acuzat ca administrator al Romstrade de schimbarea destinaţiei sumei de 25 de milioane de lei alocate pentru execuţia primului tronson din autostrada Nădlac-Arad.

„Tranşa unu va fi achitată în cursul lunii aprilie 2013 şi va fi limitată la un maxim de 4000 de lei persoană. Cea de a doua tranşă va însemna achitarea diferenţei şi va fi distribuită în trimestrul trei al anului curent. Suma totală distribuită în cadrul acestei prime tranşe de achitare a creanţelor salariale restante este de circa 4,1 milioane lei”.

Prin această accesare de fond este inclus la masa credală a Romstrade şi Fondul de garantare, cu suma corespunzătoare salariilor restante achitate astfel, potrivit oficialilor companiei. Nelu Iordache se află în arest

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO